Tento krok vychádza zo záväzku, ktorý spoločnosť P3 prijala koncom roka 2017, keď sa stala prvou spoločnosťou na svete v oblasti budovania logistických centier, ktorá sa ako aktívny účastník prihlásila k iniciatíve OSN Global Compact. Ide o najrozsiahlejšiu iniciatívu na svete určenú pre firmy a zameranú na udržateľnosť ich činností. Táto iniciatíva vyzýva podniky k tomu, aby zosúladili svoje stratégie so všeobecnými zásadami dodržiavania ľudských práv, ochrany životného prostredia a boja proti korupcii.

Peter Jánoši, Managing Director P3 Logistic Parks pre Slovensko uviedol: „P3 už patrí medzi spoločnosti v Európe s najvyšším environmentálnym povedomím v odvetví logistických nehnuteľností. Naše portfólio zahŕňa veľký počet budov, ktoré dosiahli hodnotenie BREEAM „Veľmi dobré“. Náš tím pre udržateľné riešenia zabezpečuje, aby aj ďalšie generácie skladov boli vybudované podľa najvyšších noriem, ktoré spĺňajú a tiež prekračujú najprísnejšie európske kritéria environmentálneho dopadu a súčasne dosahujú skutočnú prevádzkovú úsporu. Členstvo v programe GRESB nám pomôže pri plnení nášho záväzku udržateľnosti a zachovaní poprednej pozície v odvetví nehnuteľností.”

Na Slovensku spoločnosť P3 vlastní a spravuje desať priemyselných nehnuteľností v dvoch parkoch – P3 Bratislava D2 a P3 Žilina. V oboch parkoch postavila špičkové haly kategórie A, ktoré sú vybavené moderným systémom vykurovania a ventilácie, majú zvýšenú tepelnú izoláciu strechy aj úsporné inteligentné LED osvetlenie. Budovy v parkoch sú zároveň pripravené na ďalšie expanzné rozšírenie prostredníctvom dvojpodlažných vstavieb. Prispôsobená bola ako statika konštrukcie, tak i prípojka vody a kanalizácie. Hala pre spoločnosť PTG Slovakia v parku P3 Bratislava D2 je navz3e vybavená systémom na zachytávanie dažďovej vody, izolovaným opláštením podľa noriem EU a vlastným transformátorom pre záložný generátor. Sklad spoločnosti je vykurovaný odpadovým teplom – až do 25 % potrieb na vykurovanie skladu je zo zvyškového tepla vytvoreného kompresormi používanými na plnenie pneumatík, čo je súčasť procesov PTG.