Spoločnosť P3, popredný špecialista na akvizíciu, rozvoj a správu logistických nehnuteľností, práve dokončila nový sklad na mieru (BTS - Build-to-Suit) s rozlohou 30 000 m2 pre spoločnosť Automobili Lamborghini (Lamborghini) a Ducati Motor Holding (Ducati) v P3 Sala Bolognese park, niekoľko kilometrov severne od Bologne. Projekt bol odovzdaný v rekordnom termíne šiestich mesiacov.

Prvý BTS projekt P3 v Taliansku, nové logistické zariadenie, bude slúžiť ako sklad a distribučné stredisko pre originálne náhradné súčiastky pre nový Super SUV Urus, Huracán, Aventador a historické modely pretekárskych vozidiel Lamborghini. Taktiež bude vyrábať najnovšie modely pre značku Ducati: Panigale V4, prvý masovo vyrábaný motocykel bolonskej spoločnosti vybavený 4-valcovým motorom vychádzajúcim z MotoGP Desmosedici a Scrambler® 1100, ktorý prináša do „Land of Joy“ nový rozmer.

Svetoznáme automobilové značky sídlia v Sant'Agata Bolognese (Lamborghini) a Bologni (Ducati), menej ako 15 km od P3 parku. V novom sklade bude pracovať približne 120 zamestnancov.

V novej budove sa nachádza aj 700 m2 kancelárskych priestorov. Sklad má svetlú vnútornú výšku 12 m a podlaha nosnosť 5 ton na m2. Vo vnútri budovy sa bude po celý rok udržiavať konštantná teplota 18°C.

Tak ako všetky nové BTS projekty P3, bude aj tento sklad vybavený rôznymi environmentálne udržateľnými zariadeniami a technológiami vrátane LED osvetlenia, tepelnej izolácie a slnečných panelov na streche používaných na ohrev vody a klimatizáciu priestorov. Na zavlažovanie sa bude využívať studňa, čo taktiež prispeje k zníženiu vplyvu na životné prostredie. Nová cyklistická cesta prepojí park s miestnou vlakovou stanicou.

Jean-Luc Saporito, výkonný riaditeľ P3 v Taliansku, povedal: „Lamborghini a Ducati stanovili pre výstavbu nového skladu veľmi krátky termín. Sme hrdí, že sa nám ho podarilo splniť – tento úspech by nebol možný bez úzkej spolupráce celého tímu P3, nášho generálneho dodávateľa Techbau, samosprávy Sala Bolognese a, prirodzene, našich zákazníkov.“

Nový logistický hub Lamborghini a Ducati je druhým skladom vybudovaným v P3 parku v Sala Bolognese. Rozkladá sa na ploche približne 11 hektárov, ktorej súčasťou je aj 5 000 m2 určených na prípadné rozšírenie. Ďalšie 3 hektáre sú k dispozícii na nové projekty BTS pre iných zákazníkov.

Paolo Gabrielli, vedúci útvaru popredajných služieb spoločnnosti Automobili Lamborghini, zdôraznil: „Nový sklad v Sala Bolognese je súčasťou vývoja komerčného a priemyselného rastu Lamborghini. Uvedenie nového Super SUV URUS si vyžiadalo zdvojnásobenie rozlohy nášho výrobného závodu v Sant'Agata Bolognese a do roku 2019 by malo priniesť aj zdvojnásobenie objemu predaja. Tento rast sa odráža aj v sektore náhradných súčiastok, a preto sa Lamborghini rozhodla, že dozrel čas na nové špeciálne vybudované priestory. Súčasťou strediska s rozlohou 15 000 m2 sú 3 automatizované skladovacie veže, 8 nákladísk, priestor na skladovanie 40 000 kusov náhradných súčiastok pre historické vozidlá a aktuálne modely a náhradných súčiastok pre pretekárske útvary Motorsport, Squadra Corse. Všetko preto, aby sme našim zákazníkom zabezpečili maximálnu starostlivosť a rýchlu odozvu.“

„Tento významný a komplexný projekt je súčasťou širšieho strategického plánu zameraného na zvýšenie efektívnosti a zlepšenie služieb pre vášnivých nadšencov značky Ducati.“ Po spustení plnej prevádzky budeme schopní garantovať výnimočnú kvalitu a kratšie dodacie lehoty na základe reakcie na potreby v ktorejkoľvek časti sveta,“ vyhlásil Francesco Milicia, riaditeľ pre dodávateľský reťazec Ducati. „Sme hrdí, že môžeme spolupracovať s P3, pretože vyznávame spoločné hodnoty a profesionálny prístup zameraný na uspokojenie potrieb zákazníkov s cieľom poskytnúť vždy to najrýchlejšie a najvhodnejšie riešenie.“