Nové logistické stredisko bude centrálnym európskym skladom a logistickým uzlom pre originálne náhradné diely Lamborghini a Ducati. Svetové automobilové značky sú zároveň novými zákazníkmi P3. Ich centrály sídlia v Sant'Agata Bolognese a v Bologni, len necelých 15 km od parku P3.

Dodanie hotovej stavby je naplánované vo veľmi krátkom čase. Výstavba sa už začala a dokončenie prác je naplánované pred koncom roka 2017. Dosiahnuť dodržanie termínu sa podarí najmä vďaka spolupráci so samosprávou Sala Bolognese, ktorej podporu si projekt získal už prvým návrhom.

V novej budove s celkovou plochou 30 000 m2 je vyhradených 700 m2 pre kancelárske priestory. Budova bude mať svetlú výšku 12 m, nosnosť podlahovej plochy päť ton na m2 a bude v nej v priebehu celého roka udržiavaná konštantná teplota minimálne 18oC.

Rovnako ako všetky nové projekty P3, aj táto budova bude vybavená moderným zariadením a technológiami ohľaduplnými k životnému prostrediu. Súčasťou bude úsporné LED osvetlenie, zvýšená tepelná izolácia strechy, slnečné panely využívané na ohrev vody v kanceláriách, rovnako ako aj na kancelárske vykurovacie a chladiace systémy. Na zavlažovanie sa bude využívať voda zo studne, čo tiež prispeje k zníženiu vplyvu na životné prostredie. Investor plánuje vybudovať aj cyklistický chodník, ktorý prepojí vlakovú stanicu s parkom.

Nový logistický uzol Lamborghini a Ducati bude druhým skladom P3 v Sala Bolognese. Nachádzať sa bude na približne 11 hektárovej parcele, ktorá ponúkne možnosť ďalšieho rozšírenia o 5 000 m2 a ďalšie tri hektáre pre výstavbu BTS pre iných zákazníkov.

Jean-Luc Saporito, výkonný riaditeľ P3 v Taliansku, sa vyjadril: „Sme poctení, že si tieto prestížne globálne značky ako Lamborghini a Ducati vybrali práve P3 a poverili našu spoločnosť výstavbou ich nového skladu, čo je tiež dôkazom toho, že naše budovy v najvyššej kvalite sú zaujímavé pre top klientov z celého sveta. Spolu s našim partnerom, generálnym dodávateľom Techbau, by sme sa chceli poďakovať primátorovi Sala Bolognese, Emanuleovi Bassimu, a technickej riaditeľke Marii Grazia Murru, za ich podporu, promptné vybavenie administratívnych postupov a aktívnu spoluprácu s Metropolitným mestom Bologna, ako aj všetkým ďalším miestnym orgánom zapojeným do procesu.“

„Podnikanie P3 je založené na rovnakých hodnotách, ktorými sa riadime aj my pri našej práci: snažíme sa pochopiť potreby zákazníka a nájsť pre neho najlepšie a najrýchlejšie riešenie,“ povedal Francesco Milicia, riaditeľ dodávateľského reťazca Ducati. „Sme hrdí, že môžeme spolupracovať s P3 a vybudovať pevný pracovný vzťah založený na flexibilite a partnerstve.“

Tento projekt je posledným z radu projektov, ktoré spoločnosť P3 realizovala pre zákazníkov pôsobiacich v automobilovom priemysle. Ten je v súčasnosti najvýznamnejším zdrojom dopytu po logistických priestoroch v Európe. P3 má zákazníkov z automotive segmentu vo všetkých deviatich krajinách, kde sa nachádzajú logistické parky spoločnosti.

Z ostatných projektov môžeme spomenúť napríklad nové priestory spoločnosti PTG, dodávateľa kolies pre Volkswagen. Jej montážna hala v parku P3 Bratislava D2 je jednou z technologicky najmodernejších hál svojho druhu v Európe. Kolesá do závodu VW, vzdialeného len 14 km od parku P3 Bratislava D2, začalo PTG dodávať koncom mája tohto roku. Ďalším projektom je BTS distribučné stredisko pre automobilové súčiastky s rozlohou 20 000 m2 v parku P3 Niedersachsenpark v severozápadnom Nemecku, ktorého nájomníkom je Peugeot Citroen Deutschland GmbH.

Právne poradenstvo počas realizácie verejnej súťaže na výstavbu skladu pre Lamborghini a Ducati poskytovala P3 spoločnosť MF Studio, technické poradenstvo inžinierska spoločnosť SFRE.