NIKA Chrudim je v parku P3 Liberec dlhodobým nájomcom. V súčasnej dobe si prenajíma priestory v budove H7, ktorú zdieľa s jedným zo svojich klientov, spoločnosťou Knorr-Bremse – celosvetovým lídrom vo výrobe brzdiacich systémov pre železničné a úžitkové vozidlá. Hlavným impulzom pre sťahovanie bol dlhodobý rast a expanzia oboch firiem. Nemecká Knorr-Bremse teraz bude potrebovať celú plochu haly zdieľanej so spoločnosťou NIKA Chrudim. Tá sa preto rozhodla presťahovať do úplne novej budovy s označením H6.

„Sme radi, že sa našim nájomcom darí a že sme schopní ponúknuť im riešenia pre ich expanziu. Knorr-Bremse a NIKA Chrudim sú krásnym príkladom synergického rastu výrobnej firmy a logistického providera,“ povedal Tomáš Míček, Country Head P3 pre Českú republiku.

Radovan Voda, generálny riaditeľ NIKA Chrudim, uviedol: „P3 Liberec nám ponúka skvelú strategickú pozíciu, pretože mnoho z našich klientov pôsobí v jeho okolí. Práve vďaka ľahkému prístupu k zákazníkom ako z Českej republiky, tak aj z Nemecka, je pre nás tento logistický areál ideálny.“

Spoločnosť NIKA Chrudim, s.r.o. je súkromná česká dopravná spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti národnej a medzinárodnej dopravy, špedície, skladovacej a dopravnej logistiky. Vozový park spoločnosti tvorí viac ako 180 vozidiel rôznych typov, čo jej umožňuje poskytnúť svojim klientom vždy dopravný prostriedok vyhovujúci ich požiadavkám.

P3 park Liberec je situovaný severne od priemyselnej zóny Liberca, v tesnej blízkosti rýchlostnej cesty R10 na trase Praha – Drážďany. S centrom mesta ho spája kvalitné dopravné spojenie. Výstavba parku sa začala v roku 2008 a v súčasnosti ho tvorí šesť budov.