PointPark Properties (P3), vlastník, developer a správca európskych priemyselných nehnuteľností, odovzdal v areáli PointPark Poznaň nové výrobné a skladové priestory na mieru (tzv. BTS – Build-To-Suit) s veľkosťou 11 252 m2 spoločnosti Zaparoh, ktorá sa zaoberá výrobou vysoko kvalitného nábytku, napríklad sedacích súprav, stoličiek či postelí, pre online predaj v Európe a USA prostredníctvom materskej spoločnosti Sofa.com.

Priestory prenajaté spoločnosti Zaparoh ponúknu v rýchlo sa rozvíjajúcom výrobnom a logistickom centre pri západopoľskej obci Gądki neďaleko Poznane zamestnanie pre zhruba 160 miestnych obyvateľov a skladajú sa z výrobnej časti (4 386 m2), skladových plôch (6 201 m²) a kancelárií (665 m²). Spoločnosť Zaparoh si areál PointPark Poznaň zvolila, okrem iného, z dôvodu vynikajúceho diaľničného a železničného spojenia do ostatných častí Poľska a západnej Európy.

Piotr Bzowski, Leasing and Development Director P3 Poľsko, v tejto súvislosti uviedol: „Výstavbu priestorov na mieru pre spoločnosť Zaparoh sme zahájili v marci tohto roka a jej odovzdanie sa uskutočnilo 1. septembra, teda podľa časového plánu a v súlade s uvedenými špecifikáciami. Výrobná spoločnosť Zaparoh požadovala väčší objekt, ktorý by zodpovedal rozšíreniu jej výrobnej kapacity vzhľadom k rastúcemu objemu podnikateľskej činnosti, a hľadala partnera ako je P3, ktorý by tieto technické požiadavky dokázal rýchlo zrealizovať.“

Areál PointPark Poznaň sa nachádza približne 10 kmjužne od Poznani, v blízkosti diaľnice A2, ktorá od roku 2012 zabezpečuje priame diaľničné spojenie s Berlínom a západnou Európou. Celková plocha areálu predstavuje 194 569 m², pričom na základe udelených stavebných povolení je tu možné vybudovať ďalšie štyri budovy na mieru s veľkosťou 88 000 m². Medzi aktuálnych nájomcov patrí napríklad PF Logo Express, CEVA Logistics, DHL, Transpol CI, Hager Polo či Wheels Logistics.

„Otvorenie týchto výrobných a distribučných priestorov nám umožní lepšie dosiahnuť náš cieľ: poskytovať zákazníkom prostredníctvom internetu vysoko kvalitný nábytok za atraktívnejšie ceny než v kamenných obchodoch. PointPark Poznaň ponúka veľmi atraktívnu kombináciu dostupnej pracovnej sily a lokality, ktorá uľahčuje dopravu na naše najväčšie trhy,“ dodal generálny riaditeľ spoločnosti Zaparoh Artur Zakrzewski.