PointPark Properties (P3), špecializovaný investor, developer a správca priemyselných nehnuteľností, zahájil vnútorné úpravy skladu DC1 s kontrolovanou teplotou s rozlohou 11 130 m² v logistickom parku PointPark Mszczonów juhozápadne od Varšavy. Úpravy sa vykonávajú na základe požiadaviek spoločnosti FM Logistic, ktorá tu uzavrela novú nájomnú zmluvu. Budova DC1 tak bude zodpovedať najvyšším štandardom pre skladovanie a distribúciu čerstvých produktov. Generálnym dodávateľom je stavebná firma Kajima Poland.

Piotr Wąs, Leasing and Development Director P3 Poľsko, uviedol: „P3 so spoločnosťou FM Logistic v logistickom parku PointPark Mszczonów udržuje dlhodobé a úzke vzťahy. Využili sme túto príležitosť – uzavretie novej nájomnej zmluvy so spoločnosťou FM Logistic – a zahájili sme rozsiahlu modernizáciu tejto najstaršej budovy parku tak, aby sme ju vybavili najmodernejším chladiacim zariadením pre skladovanie a distribúciu čerstvých produktov v súlade s náročnými technickými požiadavkami FM Logistic.“

FM Logistic je významný medzinárodný poskytovateľ logistických služieb so sídlom vo francúzskom Phalsbourgu. Spoločnosť sa riadi desaťročnou obchodnou stratégiou, ktorej cieľom je zdvojnásobiť veľkosť firmy prostredníctvom interného rastu a externého rozvoja. V FM Logistic pôsobí viac ako 17 000 zamestnancov a celkový obrat spoločnosti presahuje 1 miliardu eur.

FM Logistic zamestnáva v Poľsku približne 2 700 osôb a patrí tak k najväčším zamestnávateľom v odvetví logistiky v zemi. PointPark Mszczonów je kľúčovou súčasťou logistickej siete firmy a obsluhuje Poľsko a ďalšie stredoeurópske a východoeurópske trhy. Úpravy skladu, ktoré P3 aktuálne realizuje, umožnia spoločnosti FM Logistic ponúkať špičkové zariadenie na skladovanie a distribúciu potravín nielen v Poľsku, ale taktiež v celom regióne.

Sandra Wróblewska, Senior Business Development Manager spoločnosti Kajima Poland, dodáva: „Sme radi, že sme súčasťou projektu na takom strategickom mieste a že dokážeme reagovať na náročné technické požiadavky FM Logistic. P3 je rýchlo rastúca hybná sila domáceho i celoeurópskeho logistického trhu a naša spolupráca s poľským tímom P3 je na mimoriadne profesionálnej úrovni.“

PointPark Mszczonów sa nachádza v priemyselnej oblasti, ktorá sa stáva dynamickým a rýchlo sa rozvíjajúcim logistickým centrom v blízkosti komunikácie E67 (Varšava–Katovice) a trasy TIR 50, ktorá spojuje diaľnicu A2 a cestu E77. Park je umiestnený iba 40 minút jazdy od medzinárodného letiska v Okęcie. Jeho celková rozloha predstavuje 31 8 00 m², pričom v súčasnej dobe je na prenájom k dispozícii už len 6 100 m². V areáli je možné vybudovať ďalších 230 000 m² priestoru na mieru (tzv. BTS). Okrem FM Logistic využívajú PointPark Mszczonów taktiež spoločnosti ako napr. Fiege, JMP, ID Logistics Polska, Mondi či ND Logistics.