Ten rozšíri celkovú prenajímateľnú plochu spoločnosti v okolí hlavného mesta Českej republiky o takmer 40 %. P3 plánuje investovať do pozemku zhruba 85 miliónov eur s cieľom reagovať na rastúci dopyt po kvalitných skladových a distribučných nehnuteľnostiach v blízkosti mesta.

Tomáš Míček, Country Head P3 pre Českú republiku, uviedol: „Česká republika patrí z logistického hľadiska medzi najžiadanejšie európske lokality a ponuka distribučných priestorov tu v posledných rokoch výrazne klesala. V parkoch, ktoré tvoria naše aktuálne portfólio, zostáva pre nový development len veľmi málo miesta, a tak nám táto investícia umožní uspokojiť potreby našich zákazníkov v súvislosti s ich expanziou na trhu.“

D11 predstavuje hlavné diaľničné spojenie medzi Prahou a východnou časťou Českej republiky a juhozápadným Poľskom. Táto nová lokalita P3 sa nachádza v blízkosti Mstětic pri exite 8 na D11, približne 8 km od okraja Prahy a v blízkosti mestského okruhu s ľahkým napojením sa na diaľnicu vedúcu do Nemecka, Rakúska a na Slovensko.

V logistickom parku PointPark Prague D11 sa bude nachádzať sedem skladových budov. Zaujať by mal hlavne záujemcov z radu logistických firiem a maloobchodníkov, teda zo sektorov, ktoré v pražskom regióne v uplynulých rokoch zaznamenali rýchly rast. Prvým budovám už bolo udelené povolenie k výstavbe.

„V novom areáli PointPark Prague D11, ktorý vznikne na pozemkoch získaných vďaka tejto investícii, budú naše BTS tímy (pozn. BTS – Build-To-Suit) môcť rýchlo navrhnúť a realizovať priestory zodpovedajúce individuálnym požiadavkám našich zákazníkov,“ dodal Tomáš Míček.

PointPark Prague D11 bude už tretím logistickým areálom P3 v pražskom regióne a zvýši tak celkovú prenajímateľnú plochu spoločnosti v okolí mesta na 428 000 m². P3 v danom regióne ďalej prevádzkuje areál PointPark Prague D1 vzdialený 16 km južne od Prahy, ktorý tvoria štyri budovy s rozlohou 176 000 m², a areál PointPark Prague D8 na severe, ktorý sa skladá z piatich dokončených budov a jednej budovy vo výstavbe s celkovou rozlohou 132 000 m². V uplynulých 12 mesiacoch spoločnosť P3 vo svojich parkoch na D1 a D8 rozšírila využívané priestory o takmer 50 000 m2 pre klientov Yusen Logistics, DHL Express a Mountfield, vďaka čomu sa Česká republika stala pre P3 najaktívnejším trhom v oblasti developmentu v Európe. Obidva existujúce parky sú navyše takmer úplne obsadené.

„Ide o významnú akvizíciu P3 a vôbec prvý nákup pozemku po tom, ako nás v minulom roku kúpili noví akcionári TPG a Ivanhoé Cambridge. Tento krok tak poukazuje na snahu naďalej rozvíjať platformu P3 a využívať nielen rozsiahle skúsenosti tímu P3, ale taktiež našu znalosť českého trhu,“ povedal generálny riaditeľ P3 Ian Worboys.